Foundations

(In de kolom hiernaast, en de knoppen onder deze tekst, kunt u een keuze maken voor de foundation die u zoekt. Tevens vindt u daar een korte uitleg over de foundation die u aangeklikt heeft.)

Foundation is de basis van de make-up en moet zorgvuldig worden uitgekozen. Er bestaan vele soorten en dat is ook wel nodig aangezien iedere huid verschillend is.

De vuistregel is dat de kleur van de foundation zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van de huid moet liggen.

Welke soort foundation u kiest hangt af van het doel waarvoor u hem gebruikt. Wilt u een zo natuurlijk mogelijke look creëren, waarbij de make-up zo min mogelijk mag opvallen, dan kiest u voor een bijna transparante foundation. Het lijkt net alsof de huid van nature helemaal perfect is.
Heb je een foundation nodig die voor een egale tint zorgt en waarmee je gemakkelijk vlekjes wegwerkt, dan kies je voor een foundation met een dekkende textuur.

Vervolgens moet je ook een keuze maken tussen een matte of glanzende foundation. Een matte foundation is vooral geschikt voor mensen met een vette huid, die snel begint te glimmen. Een glanzende foundation is ideaal voor mensen met een droge of iets grauwe huid. In een glanzende foundation zitten reflecterende deeltjes die de huid laten stralen.

Omdat een vloeibare foundation snel in rimpeltjes gaat zitten, is het goed om dan een foundation te kiezen die mooi op de huid blijft liggen en een antirimpelwerking heeft.

Een BB crème is een combinatie van een dagcrème en een foundation. U hoeft dus geen dagcrème onder een BB crème te gebruiken. Er is zelfs een zonnecrème factor 50 in egaliserende BB textuur. Ideaal voor de zomerzon of wintersport.

 
Aantal weergegeven:
Sorteren op: