Baby`s


Hoewel een babyhuid precies dezelfde structuur heeft als de huid van een volwassene, heeft een babyhuid behoefte aan extra zorg omdat de huid nog niet volledig ontwikkeld is. Zo werken de zweetklieren nog niet voluit tot de leeftijd van 10 jaar, wat kan leiden tot onvoldoende hydratatie en dus een droge huid, een grotere kwetsbaarheid voor externe agressies en gevoeligheid voor irriterende factoren.

De huid van je baby is extra kwetsbaar door de vele badjes en de herhaaldelijke luierwissels, waardoor ze makkelijker gedehydrateerd, geïrriteerd en droog wordt. Al die factoren beschadigen de huidbarrière.

Om je baby een comfortabel gevoel te geven en zijn huid te beschermen tegen externe invloeden, is het belangrijk je baby's gezichtje en lijfje elke dag te hydrateren met een geschikt product dat tegelijk efficiënt en zacht is.

Je baby een badje geven is een van de belangrijke onderdelen van de dagelijkse hygiëne en babyverzorging. Dit is hét moment om de band met je baby te versterken en samen te genieten.

Hoe vaak mag je baby in bad?

Je baby mag één keer per dag in bad. Het badwater mag niet te warm zijn, zodat de huid niet uitdroogt, maar ook niet te koud, want dat voelt niet fijn voor jee baby. Geef een badje van 5 tot 10 minuten met water op 37°C.

Een mild, aangepast reinigingsproduct

Traditionele zeep heeft een hoge pH en te krachtige reinigende bestanddelen, die de hydrolipidenfilm van de babyhuid kunnen aantasten. Daarom ontwikkelde La Roche-Posay LIPIKAR Wasgel om de babyhuid zacht te reinigen, te beschermen en de pH intact te houden.

Gebruik je vingertoppen

Voor een extra zacht effect met zo weinig mogelijk wrijving, was je je baby met je vingertoppen. Dit maakt van het wassen een extra intiem moment.

Zacht afdrogen na het badje

Dep je baby zachtjes droog met een schone handdoek en besteed daarbij extra aandacht aan huidplooien, zodat er geen vocht achterblijft dat kan leiden tot irritatie.


La Roche-Posay heeft ook verzorgingsproducten voor je baby die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Voeg eerst enkele druppels LIPIKAR Wasolie aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Was je baby daarna met LIPIKAR Syndet AP+, een wascrème zonder parfum die de zeer droge huid reinigt zonder ze uit te drogen.

LIPIKAR Balsem AP+ is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem. Een huid met eczeem is zeer droog, vertoont rode vlekken en kan intens jeuken. Een toestand die de levenskwaliteit van je baby sterk aantast. LIPIKAR Balsem AP+ voedt, kalmeert en herstelt de huidbarrière. Deze balsem helpt droge huid verminderen en herstelt het comfort en het welzijn.


 
Hoe behandel je luieruitslag?

Als je baby last krijgt van luieruitslag, moet de huid van de billetjes in alle zachtheid worden verzorgd en gekalmeerd. Over het algemeen duurt het 2 tot 4 dagen voor de roodheid verdwijnt, mits je de huid verzorgt met de juiste producten.

Voor het reinigen van de geïrriteerde huid gebruik je CICAPLAST Wasgel B5. Deze verzachtende, zuiverende gel reinigt grondig en vermindert het risico op infecties. Breng daarna een beschermende crème  aan om de huid te kalmeren en te herstellen. Tip: breng deze aan met cirkelvormige bewegingen. Het is ook een goed idee om de billetjes enige tijd aan de lucht te laten drogen.

Hoe kan je luieruitslag voorkomen?

Luiererytheem kan je met deze eenvoudige gewoonten voorkomen:

  • Koop luiers in de juiste maat voor jouw baby. Verschoon de luier meteen wanneer hij nat of vies is, om langdurig contact van de huid met urine of ontlasting te vermijden. Zelfs een schone luier moet minstens om de 3 uur worden vervangen.
  • Maak, wanneer je een luier moet verversen, de billetjes van je baby proper met een zachte zeepvrije gel zoals CICAPLAST B5 of LIPIKAR Syndet. Vermijd zeep, douchehandschoenen en sponzen. Het is ook beter om geen vochtige doekjes te gebruiken, want die bevorderen het wrijven en kunnen de babyhuid irriteren.
  • Dep billetjes en huidplooien zachtjes droog.
  • Wacht niet tot de huid rood of geïrriteerd is. Breng na elke luierwissel een beschermende crème aan.
Aantal weergegeven:
Sorteren op: