Haarverzorging

(In de kolom hiernaast, en de knoppen onder deze tekst, kunt u een keuze maken voor de haarverzorging die u zoekt. Tevens vindt u daar een korte uitleg over de haarverzorging die u aangeklikt heeft.)

Het is in elk opzicht belangrijk dat u uw haar gezond houdt. Dat houdt in feite ook in dat u zelf een gezonde levensstijl hanteert, want uw haar reageert op de staat van uw lichaam. Drink daarom veel water voor de nodige hydratatie, uitgedroogd haar groeit langzamer en breekt makkelijker. Het haar houdt een 24-uurs groeicyclus aan waarbij het voor de groei belangrijk is dat er goede voedingstoffen worden opgenomen en dat er voldoende wordt geslapen.

Vitaminen A, B, C en E

Haargroei stimuleren is alleen mogelijk wanneer uw haar gezond en niet futloos is. Gebruik daarom shampoo en conditioner met de voedende vitaminen A, B, C en E. Als u uw haar opsteekt in een staart, vlecht of knot, kan dit de groei vertragen omdat er aan de haarwortels getrokken wordt. Daarom is het aan te raden om haarclips en speciale haarelastiekjes te gebruiken die het haar niet strak trekken. Let op: de groei van het haar vindt alléén plaats in de haarwortel!


Vitamine D

Tijdens het ouder worden, is de kans aanwezig dat uw haar dunner wordt. Stress is een van de redenen waardoor haar kan gaan uitvallen. Heeft u een lekkere vakantie in het vooruitzicht? In de zomer groeit haar sneller dan wanneer het koud is, wat te maken heeft met de kracht van de UV-straling in de zomer. Door zonlicht wordt vitamine D aangemaakt, en dat heeft een positieve invloed op de haargroei. Een goede verzorging van de hoofdhuid is ook goed voor uw haar. Met bijvoorbeeld een wekelijkse scalpmassage met een beetje olie (kokos-, jojoba- of zelfs olijfolie) masseert u zelf uw haarwortels. De olie spoelt u eruit als u uw haren wast. Heeft u droog haar? Laat de olie dan ’s nachts zitten om het haar te voeden! (Tip: Ideal body droge olie is ook te gebruiken voor het haar).


Haargroei stimuleren met Vichy

Uw haar groeit ongeveer 1,2 tot 1,5 centimeter per maand. Dit is vastgelegd in uw genen en dus is er genetisch gezien geen methode om uw haar sneller te laten groeien. Merkt u dat uw haargroei afneemt en dat uw haar steeds dunner wordt?  Uw haargroei stimuleren is wel degelijk een optie met Dercos neogenic van Vichy!  Met deze kuur van drie maanden (dagelijks gebruik) ontstaan er ongeveer 1700 nieuwe haren*. De Dercos-lijn bestaat verder uit doelgerichte verzorgingsproducten voor diverse haarproblemen en is gericht op de speciale verzorging van de hoofdhuid tot aan het puntje van de haarvezel. De productlijn om haargroei te stimuleren bestaat verder uit haarverzorging waaronder dichtheid verbeterende shampoo en herstellende conditioner. Voor iedereen en voor elke haarsoort!

 

 


 
Aantal weergegeven:
Sorteren op: