Anti roos
Roos kunt u herkennen aan droge, witte schilfers op de hoofdhuid. De schilfers laten makkelijk los en bevinden zich daarom ook tussen de haren en op kleding. De aandoening kan gepaard gaan met lichte jeuk. Door veel te krabben kan er een ontsteking van de huid optreden. Dit herkent u aan roodheid, zwelling en pijn. 
De hoofdhuid wordt steeds vernieuwd. De cellen in de huid delen zich en vormen steeds een nieuwe laag. De ‘oude’ cellen gaan dood en laten los. De schilfertjes die hierdoor ontstaan, zijn zo klein dat ze niet opvallen. Bij mensen met roos delen de cellen van de hoofdhuid zich twee keer zo snel. Er ontstaan daardoor meer dode cellen dan anders. Deze plakken aan elkaar vast en vormen schilfers die we wel kunnen zien.
Roos is medisch gezien een onschuldige aandoening. In sociaal opzicht kan het erg vervelend zijn vanwege het feit dat de schilfers zo goed zichtbaar zijn op (donkere) kleding. Roos verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf, maar kan na enige tijd wel weer terugkomen.

Roos kunt u behandelen met antiroosshampoo. Er zijn verschillende soorten, van Vichy is er een shampoo voor droog en vet haar, heeft u een erg gevoelige hoofdhuid, dan raden wij u de Kerium DS aan.
Aantal weergegeven:
Sorteren op: