Anthelios
De zon heeft heel wat weldaden te bieden. Toch moet je er voorzichtig mee omgaan, want UV-stralen hebben schadelijke gevolgen voor de huid (ze zorgen voor een snellere huidveroudering, kunnen huidreacties veroorzaken en op lange termijn zelfs leiden tot huidkanker).

Er zijn 4 gouden regels.

REGEL 1
Uit de zon blijven tijdens de warmste uren van de dag
Zonnecrèmes juist voor het blootstellen aanbrengen, en in voldoende hoeveelheid.

REGEL 2
Kinderen jonger dan drie jaar uit de zon houden
In gevallen waarin u de zon niet kunt vermijden, blijft kleding de beste bescherming. Kinderen na het zwemmen afdrogen met een handdoek en opnieuw een specifieke zonnecrème voor kinderen aanbrengen, waarvan de textuur bestand is tegen water en zand, en zichtbaar is bij het aanbrengen.

REGEL 3
Zich beschermen met kleding, een hoofddeksel en een zonnebril met filterende glazen
Niet alle kleding beschermt even efficiënt: dat verschilt afhankelijk van de textielsoort. Fabrikanten hebben met behulp van diverse technieken specifieke anti-UV-kleding ontwikkeld: met een zeer dicht vezelnetwerk of in stoffen die geïmpregneerd zijn met zonnefilters. Zwart beschermt beter dan wit. De bescherming neemt af naarmate de kleding vochtiger is.

REGEL 4
Voldoende product aanbrengen
"Beter twee lagen dan één". Vergeet ook de oren, de nek en de voeten niet. 
Zonneproduct ongeveer om de 2 uur opnieuw aanbrengen, en ook na het zwemmen of na hevige transpiratie (zelfs met een waterproof-formule). Met een ruime keuze aan texturen (crème, fluid, gel, melk, stick) is er voor elk wat wils. Het is immers bewezen dat men een textuur waarvan men houdt, gemakkelijker opnieuw gaat aanbrengen, wat dus leidt tot een betere bescherming.
Aantal weergegeven:
Sorteren op: