Zelfbruiner

De zon wordt vaak gezien als een bron van leven, maar is tegelijkertijd ook de grootste vijand van de huid. De ultraviolet stralen (UV) die de zon uitstraalt, drogen de huid uit en zijn verantwoordelijk voor een veroudering van de huid. Toch willen veel mensen het hele jaar door het liefst een gebruinde huid hebben in plaats van een spierwitte huid. Maar hoe is dat mogelijk? Het antwoord hierop is eenvoudig: Zelfbruiners. Met de volgende tips voorkomt u dat u een heel jaar met een spierwitte huid rondloopt, zonder de hulp van de zon.

Veilig en natuurlijk zonnen

Een zelfbruiner is in meerdere vormen verkrijgbaar, zoals in de vorm van een crème, gel, melk, spray of doekjes. De zelfbruiner wordt gezien als een cosmetisch product dat een stofje genaamd dihydroxyacetone (DHA) bevat waardoor verkleuring van de huid mogelijk is. Dit stofje is een natuurlijk product, afkomstig uit de schors van een kastanjeboom. De huid wordt door de zelfbruiner anders gebruind dan we van het natuurlijke bruiningsproces gewend zijn. De huid verkleurt door de zelfbruiner aan de hand van een chemische reactie, de zelfbruiner reageert namelijk op de keratine die aanwezig is in de huid. Bruine pigmenten op de huid zijn het gevolg, waarbij geldt hoe hoger de DHA-concentratie, hoe meer bruine pigmenten. De producten van Vichy kunnen voor alle huidtypen gebruikt worden. De huid wordt door de siliconen en hydraterende bestandsdelen die aanwezig zijn in Vichy producten niet vettig en blijft gehydrateerd.

Het hele jaar door gebruind

De zon is een bron van vitamine D, wat goed is voor de gezondheid. Doordat het weer niet altijd mee zit en de zon zich soms bijna niet laat zien, is het niet makkelijk om het hele jaar door natuurlijk gebruind te zijn. Daarnaast is een vakantie naar een zonnige bestemming vrij prijzig, waardoor een zelfbruiner de oplossing kan bieden. Tegenwoordig zijn zelfbruiners zo ontwikkeld dat ze door alle huidtypen gebruikt kunnen worden. Een zelfbruiner laat geen strepen of oranje kleur achter op de huid, het geeft juist een natuurlijk effect en is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Wanneer de lente aanbreekt kunnen we met een gerust hart met ontblote armen en benen lopen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een dag voor het opbrengen van de zelfbruiner wordt aangeraden om een goede scrub- of peeling beurt te doen, zodat dode huidcellen niet meer aanwezig zijn. Het bruiningsproces wordt hierdoor bevordert, doordat de huid egaal en droog is. Afgeraden wordt om minder dan 24uur voor het opbrengen van de zelfbruiner te gaan ontharen, zodat huidirritaties vermeden kunnen worden. Breng de zelfbruiner zachtjes aan op de huid en zorg dat gevoelige plekken, zoals de nek en de wreef niet worden overgeslagen. Bij de wenkbrauwen, haarwortels, hielen en ellenbogen wordt aangeraden om de zelfbruiner met oorstokjes of een vochtige doek aan te brengen. Vergeet achteraf uw handen niet te wassen. De zelfbruiner heeft enkele uren de tijd nodig om zijn werk te doen.

Enkele tips voor de zelfbruiner
Zelfbruiners blijven gemiddeld zo’n 4 a 6 dagen goed zitten en nemen vervolgens geleidelijk af. Het moeilijkste onderdeel van de zelfbruiner blijft het aanbrengen. Een goede tip is om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig van te voren te lezen. Stelt u zich bloot aan de zon, dan is het van belang om een zonnecrème te smeren. Vichy heeft een uitgebreide selectie aan zonneproducten. Naast een gebruinde huid, kunt u de zelfbruiner van Vichy ook gebruiken voor hydratatie van gezicht en lichaam. Een alcoholvrije zelfbruiner wordt aangeraden voor vrouwen die het gezicht graag een tintje bruiner willen.

 
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Er zijn geen producten in deze categorie.